Lämpimästi tervetuloa Villasukkajuoksun SM-kisoihin la 22.1.2022! 

Mahtava homma, että olet osallistumassa tapahtumaamme! Tähän kirjeeseen olemme koonneet tärkeimmät infot onnistunutta kisapäivääsi varten. 

Villasukkajuoksun SM -kisatapahtuma järjestetään vallitsevassa epidemiatilanteessa viranomaisten määräysten ja rajoitusten mukaisesti. Tapahtuma on ulkotapahtuma. Kisatapahtuman järjestäjänä toimimme vastuullisesti koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi ja yhteistyössä tartuntatautilääkärin kanssa. 

Villasukkajuoksun SM-kisat pidättää oikeuden muutoksiin, mikäli aluehallintovirasto tekee päivityksiä ohjeistuksiin vallitsevan epidemiatilanteen muuttuessa. 

Aikataulu 

 • 9.00 Ilmoittautuminen aukeaa 
 • 9.30 Lähtö 12 km 
 • 10.00 Lähtö 6 km 
 • 11.00 Lähtö 3 km 
 • 12.00 Lasten sarjat 
 • 13.30 Joukkuekisa (viesti) 

 

Saavuthan ilmoittautumispisteelle viimeistään 30 minuuttia ennen oman sarjasi lähtöä! 

Saapuminen 

Tärkein turvallisuusohje on saapua paikalle vain terveenä! Tapahtumaan ei voi osallistua pienissäkään koronaan viittaavissa oireissa. 

Tapahtumapaikka sijaitsee Oriveden jäähallin pihalla, osoitteessa Opintie 1, Orivesi. 

Jos saavut paikalle omalla autolla, maksutonta pysäköintitilaa löytyy rajallisesti yhteiskoulun ja lukion parkkialueilta. Parkkialueet on merkitty. Lisää pysäköintitilaa löydät Oriveden keskustasta (n. 1km etäisyydeltä). Orivedelle pääsee myös junalla ja bussilla. 

 

Ilmoittautuminen 

Kun saavut kisapaikalle, käy ensin ilmoittautumassa. Ilmoittautuminen sijaitsee Oriveden lukion tiloissa (jäähallin vieressä, sisäänkäynti Orivedentien puoleisesta päädystä). Ilmoittautumispisteeltä saat kisanumerosi sekä kisakassin. Ilmoittautumispisteellä tulee käyttää kasvomaskia ja noudattaa turvavälejä. 

 

Pukuhuoneet 

Ensisijaisesti osallistujia pyydetään vaihtamaan vaatteet jo ennakkoon ennen tapahtumapaikalle saapumista.  

 

Kisapaikalla on käytössä ainoastaan kisaajille tarkoitetut pukuhuoneet (4 kpl). Naisten ja miesten pukuhuoneet sijaitsevat jäähallilla (sisäänkäynti esiintymislavan ja kisakentän puoleiselta seinustalta). Pukuhuoneissa rajataan kerrallaan sisällä olevaa henkilömäärää. Pukuhuoneissa tulee käyttää kasvomaskia. Huomio! Tartuntatilanteiden minimoimiseksi Villasukkajuoksun SM-kisat 2022 ei tarjoa peseytymismahdollisuutta! 

 

Varustesäilytys 

Toivomme sinun säilyttävän varusteita esimerkiksi autossa pysäköintialueella. Tartuntatilanteiden minimoimiseksi Villasukkajuoksun SM-kisat 2022 ei tarjoa varustesäilytystä.  

 

WC-tilat 

WC-tilat on hajautettu useisiin eri pisteisiin. Bajamajat löytyvät tapahtuma-alueelta. Sisävessat ovat jäähallin pukuhuoneiden tiloissa sekä ilmoittautumispisteen luona. Desinfioimme WC-tilojen pintoja tapahtumapäivän aikana. Yleisö ei pääse ollenkaan sisätiloihin, vaan käyttää bajamajoja. 

 

Kisavarustus 

 • Huomioi kylmä juoksusää. Suojaa erityisesti pää, kaula, kädet ja varpaat. 
 • Pue useammat villasukat päällekkäin (pakkasesta riippuen noin kolmet villasukat on sopiva määrä) sekä villasukkien alle esimerkiksi yhdet tai kahdet juoksusukat. 
 • Villasukkien varret lähtevät helposti valumaan juostessa. Huolehdi varsien pitävästä kiinnittämisestä esim. hius- tai kumilenkeillä tai vahvalla teipillä! 
 • Villasukkajuoksun SM-kilpailuissa on kiellettyä käyttää esim. huopatossuja, lisäpohjallisia, uimakenkiä tai barefoot-jalkineita. Hyväksyttävät kilpailusukat ovat villasukiksi luettavat sukat. 
 • Kilpailutapahtumassa osallistujien sukat ja niiden kiinnitykset tarkistetaan lähtöalueella. 

 

Alkulämmittely 

Villasukkajuoksun SM-kisat 2022 tarjoaa alkulämmittelyjumpat ohjelmalavan läheisyydessä klo 9.15, klo 9.45 ja klo 10.45. Huolehdi turvaväleistä ja varaa ympärillesi reilusti tilaa. Maskia voi käyttää, jos mahdollista. 

 

Lähtö 

Lähtöalue sijaitsee jäähallin viereisellä pysäköintialueella, kisakentän vieressä. Siirry lähtöalueelle vasta noin viisi minuuttia ennen oman sarjasi lähtöä. Lähtöalueella tulee käyttää maskia. Maskin voi riisua lähdön jälkeen, kun juoksijat sijoittuvat reitillä kauemmas toisistaan. Reitin alussa on roskis maskeille. 

 

Maali ja palkintojenjako 

Kun saavut maaliin, saat uuden maskin. 

Sarjojen palkinnot jaetaan ulkotiloissa heti kärkikolmikon saavuttua maaliin kuulutuksen ohjeiden mukaan lähikontaktiohjeita noudattaen. Suosittelemme, että kilpailijat poistuvat alueelta mahdollisimman pian oman suorituksensa jälkeen. 

  

Ruokailu 

Tapahtumapaikalla on ulkona myynnissä muun muassa soppaa, makkaraa, hot dogeja ja kahvia. Kilpailijat saavat maaliin tulon jälkeen kuumaa mehua. 

 

Muut terveysturvallisuusohjeet 

Osallistujien on käytettävä kasvomaskia puku- ja ilmoittautumistiloissa sekä lähtöalueella. Tapahtuman henkilökunta käyttää maskia koko tapahtuman ajan.  Yleisöä koskee vahva maskisuositus. 

Säilytä kahden metrin turvaväli koko tapahtuma-alueella: jonoissa, ilmoittautumisessa, pukutiloissa, alkulämmittelyssä, lähtöalueella sekä itse reitillä. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Tapahtumassa on tarjolla käsidesiä ja käsienpesupisteitä. Yleisö ei pääse ollenkaan sisätiloihin. Tapahtuman henkilökunta valvoo turvavälien toteutumista. 

Mikäli kilpailija tai talkoolainen sairastuu tapahtuman aikana, järjestäjä ohjaa oireisen henkilön poistumaan tapahtuma-alueelta viipymättä ja turvallisesti terveydentila huomioiden. 

Lue koko terveysturvallisuusohje täältä: https://villasukkajuoksunsm.fi/terveysturvallisuussuunnitelma/ 

 

Yhteystiedot 

info@villasukkajuoksunsm.fi 

Laura Sandström, p. 040 830 6003 

 

Toivomme sinulle nautinnollista kisaelämystä!