Villasukkajuoksun SM-kilpailuihin Orivedellä 17.2.2024

Ennakkoilmoittautuessasi voit käyttää Tiketin laajoja kulttuurietuja. Tutustu Tiketin ohjeisiin täältä. Kisapaikalla kulttuurietuja ei ole käytettävissä.

Sarjat ja osallistumismaksut

Naisten ja miesten kilpasarjat 3km, 6km ja 9km

Ilmoittaudu tästä

Yli 75-vuotiaille kisa on ilmainen, ilmoittautuminen sähköpostiosoitteella myynti(at)villasukkajuoksunsm.fi tai kisapaikalla.

Kisa juostaan reittikartan metsäreitillä yhden, kahden tai kolmen kierroksen verran. Lähtö ja maali ovat urheilukentällä. Maalin tullessa juostaan myös kentällä oleva kierros, samoin 6:n ja 9km:n kierrosten välissä. Kolme parasta palkitaan. Matkalla on nousua 60m/kierros.

 • 30 € / hlö  30.9.2023 saakka

 • 40 € / hlö  31.12.2023 saakka

 • 45 € / hlö  10.2.2024 saakka

 • 50 € / hlö kisapaikalla tapahtumapäivänä

 • Hinta sisältää elämyksellisen juoksutapahtuman, kuuman mehun ja keiton sekä kisakassin, jossa on Orivesi-sukat, Foxtelin Pyykkietikkapullo ja lippu uimahalliin tapahtumapäivänä. Uimahalli on avoinna 10-16, ovet sulkeutuvat kello 15.

Nuorten kilpasarja 3km

Ilmoittaudu tästä

Sarjaan voivat ilmoittauta 2006 – 2010 syntyneet. Kilpailussa juostaan reittikartan metsäreitillä kolmen kilometrin pituinen matka. Lähtö ja maali ovat urheilukentällä. Maalin tullessa juostaan myös kentällä oleva kierros. Sarjan kolme parasta palkitaan. Matkalla on nousua 60m.

 • 15 € / hlö 10.2.2024 saakka

 • 20 € / hlö  kisapaikalla tapahtumapäivänä

 • Hinta sisältää elämyksellisen juoksutapahtuman, kuuman mehun ja keitton sekä kisakassin, jossa on Orivesi-sukat, Foxtelin Pyykkietikkapullo ja lippu Oriveden uimahalliin tapahtumapäivänä. Uimahalli on avoinna klo 10-16, ovet sulkeutuvat klo 15.

Lasten sarjat

Sarjoihin voivat ilmoittautua 2011 alkaen syntyneet. Lasten sarjat ovat syntymävuoden perusteella kolmen vuoden välein, eli neljä sarjaa. Kilpailu juostaan urheilukentällä n. 200m pituinen reitti. Sarjojen kolme parasta palkitaan. Lasten sarjaan osallistuminen on maksutonta. Toivomme kuitenkin ilmoittaumista etukäteen Tiketin kautta. Tämä helpottaa sarjojen muodostamista. Lisäksi kaikki saavat palkinnon osallistumisesta.

Ilmoittautuminen lastensarjoihin tästä

Lastensarjat:

2011-2013 syntyneet

2014-2016 syntyneet

2017-2019 syntyneet

2020 ja sen jälkeen syntyneet

 • Osallistuminen sisältää elämyksellisen juoksutapahtuman, kuuman mehun sekä lipun Oriveden uimahalliin tapahtumapäivänä.

4 hengen joukkuesarjat

Toteutetaan viestinä eli n. 200 m/hlö urheilukentällä. Kilpailussa palkitaan kolmen nopeimman joukkueen lisäksi myös parhaiten pukeutunut joukkue.

Mikäli kaikki joukkueen jäsenet ovat yli 75-vuotiaita, maksuton ilmoittautuminen sähköpostilla myynti(at)villasukkajuoksunsm.fi tai kisapaikalla.

Ilmoita joukkueesi tästä

 • 60 € / joukkue 31.12.2023 saakka

 • 80 € / joukkue 10.2.2024 saakka sekä kisapäivänä

 • Hinta sisältää upean elämyksen yhdessä joukkuekavereiden kanssa, sekä kuuman mehun juoksun päätteeksi.

Kisahinnat sisältävät alv. 10%.

Ohjeita kilpailijoille

Pysäköinti

Jos saavut paikalle omalla autolla, maksutonta pysäköintitilaa löytyy rajallisesti yhteiskoulun ja lukion parkkialueilta. Parkkialueet on merkitty. Lisää pysäköintitilaa löydät Oriveden keskustasta (n. 1 km etäisyydeltä). Orivedelle pääsee hyvin myös junalla tai bussilla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Oriveden lukion luokkatiloissa, Opointie 1,  käynti heti talon päädystä. Saat sieltä kisakassin, jossa on mm. kisaohjelma, ruokalippu kenttäruokailuun ja Oriveden kaupungin tarjoama kisapäivän uimahallilippu.

Osallistumisen peruminen

Mikäli osallistumisen joutuu perumaan sairauden tai tapaturman vuoksi, kisamaksusta palautetaan 50%.

Kilpailun osallistumismaksu on esteen sattuessa mahdollista siirtää toiselle henkilölle. Mikäli kisa joudutaan peruuttamaan, palautetaan osallistumismaksusta 50%.

Ellei ole lunta, kisa juostaan Paltanmäen latupohjilla.

Pakkasraja on -20°C.

Inspiraatiota pukeutumiseen

Persoonallinen kisa-asu luo tunnelmaa! Kaikki juoksijat ovat tervetulleita pukeutumaan mieleisellään tavalla, mutta joukkuesarjaisten mielikuvituksellisimmat pukeutujat kisaavat palkinnosta. Aiempien vuosien pukuloistosta voi hakea inspiraatiota.

Kuvat: Sami Raiskio
Voit suurentaa kuvia klikkaamalla.

Kisavarustus

Kuvassa Oriveden kaupungin viralliset kaupunkivillasukat, Orivesi-JonSukat

Lataa tästä neulontaohje Orivesi-JonSukkiin (pdf)

Villasukkajuoksun erikoisuus ja hauskuus on jalkineissa: jalkaan ei pueta juoksu- tai muitakaan kenkiä, vaan useammat sukat, päällimmäiseksi villaiset. Villasukkajuoksua harrastetaan tyypillisesti lumiseen aikaan vuodesta. Sukkasillaan juoksu lumella muistuttaa paljasjalkajalkineilla saatavaa juoksutuntumaa.

Villasukat eristävät hyvin kylmää ja kostuessaan myös pitävät hyvin hieman jäiselläkin alustalla. Talvisissa olosuhteissa on kuitenkin tärkeää pukeutua säähän sopivalla tavalla. Jos olet osallistumassa kilpailuihin ensimmäistä kertaa, kannattaa villasukkajuoksua harjoitella ennen kisapäivää!

 • Huomio kylmä juoksusää. Suojaa erityisesti pää, kaula, kädet ja varpaat.
 • Yhdet sukat eivät riitä! Pue villasukkien alle esimerkiksi yhdet tai kahdet juoksusukat.
 • Villasukkien varret lähtevät helposti valumaan juostessa. Huolehdi varsien pitävästä kiinnittämisestä esim. hius- tai kumilenkeillä tai vahvalla teipillä!
 • Villasukkajuoksun SM-kilpailuissa on kiellettyä käyttää esim. huopatossuja, lisäpohjallisia, uimakenkiä tai barefoot-jalkineita. Hyväksyttävät kilpailusukat ovat villasukiksi luettavat sukat.
 • Kilpailutapahtumassa osallistujien sukat ja niiden kiinnitykset tarkistetaan ennen lähtöä.

Pääyhteistyökumppani

Reitit ja kisakeskus

Kisakeskuksena toimii Oriveden jäähalli. Tapahtuma-alueen osoite on Opintie 2, 35300 Orivesi.

Kts. Google maps -linkki

Villasukkajuoksun aluekartta 2022 (pdf)
Villasukkajuoksun reittikartta