Kuinka kauan villasukka kestää?

Olisipa hauska tietää, montako villasukkaa Suomessa kudotaan vuosittain. Montako niistä on omin osaavin kätösin tehty ja moniko on teollista tuotantoa. Ehkä joku on tätä asiaa tutkinutkin.

Yhtä lailla olisi hauska tietää, kuinka kauan sukkapari aktiivisessa käytössä keskimäärin kestää. Ja heitetäänkö se heti kulumareiän tultua lumpunkeräykseen? Tai kaatopaikalle tai poltettavaksi?

Villasukan kestoikää on tietenkin mahdollista jatkaa parsimalla reikä tai reiät umpeen. Kaikki eivät osaa kutoa sukkaa tai ainakaan sen kantapäätä. Eivätkä kaikki osaa parsia. Oriveden villasukkaviikolla torstaina 15.2. on oiva tilaisuus saada opetusta villasukan parsimiseen. Oriveden Taitokeskus järjestää silloin parsimapajan. Pajaan varataan oppilaspaikat suoraan Auvisen talossa sijaitsevasta Taitokeskuksesta, osoitteessa Keskustie 37.

Pajan tuotoksena saa mukavasti ehjät ja lämpimät villasukat jalkaansa itse Villasukkajuoksun SM-kisaan, joka on Oriveden Paltanmäessä ja jäähallin pihassa lauantaina 17.2. Pajan hinta 10 €, ja ilmoittautuminen päättyy 11.2.24. Talon läheisyydessä on mahdollisuus pysäköidä maksuttomasti. Lisätietoja saat sähköpostitse orivesi@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 355 9272.