Neljännet Villasukkajuoksun SM-kisat Orivedellä ovat lähes ovella. Vielä helmikuun 10. päivään saakka ilmoittaudutaan Tiketissä. Ilmoittautuminen on toki sen jälkeen mahdollista myös tapahtuma-aamuna. Osallistumismaksu on kuitenkin ennakkoon ilmoittautuneille halvempi kuin itse tapahtumassa. Kisaan on jo ilmoittautunut puolentoistasataa juoksijaa. Luvussa eivät ole mukana ilmaiseksi kisaan pääsevät lapset ja yli 75-vuotiaat ikikuntoilijat. Kisojen suosio lumiolosuhteidenkin vuoksi on selvässä kasvussa.

Naiset näyttävät olevan miehiä valmiimpia elämysten hankkimiseen. Myös nuorten määrä halvasta osallistumismaksusta huolimatta on ennakkoon  ilmoittautuneissa valitettavan vähäinen. Järjestäjinä olevat Eräjärven ja Hirsilän kyläyhdistykset kutsuvatkin erityisesti nuoria ja miehiä mukaan vuoden  hauskimpaan koko perheen tapahtumaan. Tavoitteena on lisätä kaiken ikäisten liikuntaa.

Kisatapahtumaan liittyy myös oheistapahtumia kisaviikolla. Oriveden kylissä on suunniteltu omia sukkamalleja. Nythän valmiina ovat jo Oriveden ja Eräjärven villasukat. Sukkien pitkää ikää lisätään Taitokekuksen järjestämissä parsimakouluissa. Kisaviikolla Palvelutalon Lähitorilla pidetään villasukkadisco aikuisille ihmisille. Nuorille disco on Kampuksella, jossa kisailtana on myös villasukkatanssit. Ulos ja maastoon mennään Villasukkiin vipinää – seniorikävelyllä ja Polun tallojaiset -perhetapahtumassa.

Tervetuloa mukaan iloiseen tapahtumaan!