Neljännet villasukkajuoksun SM-kisat pidetään Orivedellä ensi vuoden helmikuussa. Niihin tavoitellaan myös kansainvälistä osanottoa eli ne ovat kaikille avoimet Suomen mestaruuskisat.

Ilmoittautuminen kisoihin on jo käynnistynyt. Syyskuun aikana Tiketti.fi -osoitteessa tapahtuva ilmoittautuminen on edullisinta osallistumismaksun noustessa portaittain lokakuun alusta ja vuoden vaihteessa. Vuonna 2011 ja sen jälkeen syntyneiden lasten osallistuminen on ilmaista, mutta heidätkin tulisi Tiketin kautta ilmoittaa mukaan.

Kisojen vastuullisina järjestäjinä ovat edelleen Eräjärven Kehittämisyhdistys ja Hirsilän seudun kylät.  Pääyhteistyökumppanina on villasukkien pääkaupunki Orivesi. Järjestelytiimi toivoo koko viikoksi kisojen alle erilaisia oheistapahtumia. Eri yhteisöjen, järjestöjen ja yritysten toivotaan järjestävän esimerkiksi villasukkatansseja. Lasten päivähoidossa olisi hienoa järjestää omat villasukkajuoksut ja kouluissa voitaisiin piirtää tai kirjoittaa villasukista, niiden käytöstä ja sukkalankaa tuottavista eläimistä.

Järjestelytiimi on hastanut Oriveden kylät suunnittelemaan omat villasukkamallit. Nythän valmiina ovat Orivesi-sukat ja Eräjärven katajakoukkuja esittelevät sukat.  Kenties myös koulut kehittelevät omat villasukkamallinsa. Taitokeskuksen kanssa on jo ollut puhetta villasukkien parsimiskoulusta, jotta sukille saadaan kestävän kehityksen mukainen uusi pitkä elämä.

Syyskuun aikana pidettävässä kaupungin seurafoorumissa esitellään ja mietitään yhdessä järjestöjen erilaisia mahdollisuuksia olla mukana kisoissa ja mm. villasukkaviikon tapahtumien järjestämisessä. Silloin kysellään myös talkoolaisia. Tavoitteena kokonaisuudessaan on tehdä koko kaupungin yhteinen vuoden hauskin tapahtuma.

Yhteisyyttä ja yhteisöllisyyttä voisi rakentaa vaikka siten, että orivesiläiset tahot haastavat toisiaan ja vaikkapa koko Pirkanmaan yhteistyökumppaneitaan ja sisarjärjestöjään kilvoittelemaan viestijuoksussa. Kisapäivänä voi toteuttaa yhteisen kokoontumisen myös naapureiden kanssa.